Bedrijfsspionage bij Feka ICT
22.06.2017

Bron: VIb Bestuur

Jaarlijks organiseert VIB De Ronde Venen voor haar leden een bedrijfsbezoek bij een toonaangevend bedrijf in de regio. Een uniek kans om eens een kijkje in de keuken van zo’n bedrijf te krijgen. Dit jaar was het de beurt aan Feka ICT B.V. te Mijdrecht.

Feka bestaat 30 jaar en is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie, 2 goede redenen om Rondeveense ondernemers uit te nodigen voor een nadere kennismaking. Het bedrijf bestaat uit een groep vriendelijke computerfreaks met een passie voor ICT. Mijdrecht is niet alleen een plek voor het kantoor, maar zijn ze ook actief betrokken bij diverse maatschappelijke initiatieven in de buurt.

Op 19 juni jl. werden deelnemende leden tussen 15:15 en 16:00 ontvangen met koffie, thee en petit fours. Gezien de tropische temperaturen vnd dit plaats onder parasols en in een grote geventileerde partytent. Het centrale James Bond thema stond garant voor een middag vol gadgets en technologie. Dit was direct bij aankomst al merkbaar. Naderende deelnemers werden via een RFID chip in de uitnodiging automatisch herkend, door de computer persoonlijk begroet en tot slot voorzien van een ter plekke geprinte naamsticker.

Het programma startte dan met een introductie door voorzitter Arwin Brouwer en Jos Honig/Wim de Jong van Feka. Vervolgens werd kort ingegaan op de belangrijkste activiteiten van Feka ICT. Feka is continue bezig om de kwaliteit van de organisatie te verbeteren en een ‘High Performance Organization’ te worden. Hoe ze dat doen werd uitgelegd door de directeur van het HPO center.

Tijdens de ‘bedrijfsspionage’ door het Feka-pand ontdekten de deelnemers Virtual Reality en Feka SIM Racing. Tevens was er een mini-escape room en een stand met high-end hardware van Lenovo. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel die, bij dit mooie weer, onder de parasols en in de tent gehouden werd.

Vanaf 18:00 konden de deelnemers aan het BBQ buffet een eigen Hamburger pimpen. Geïnspireerd en vol nieuwe ideeën omtrent technologie en toepassingen werden de deelnemers door de Feka shuttle dienst weer naar de parkeerplaats bij het zwembad getransporteerd. Het VIB-bestuur kijkt terug op een succesvolle en inspirerende bijeenkomst en dankt Feka ICT voor de gastvrijheid!

Foto's van het evenement zijn te zien in het foto-album op Facebook.Terug naar het overzicht

VIB De Ronde Venen