Roland Kahn Management Sociëteit
20.01.2020

Roland Kahn, geboren en getogen in Amsterdam, houdt de schoolbanken snel voor gezien. Hij is 16 als hij zich door de Bijenkorf laat inhuren als inkoper. Met zijn eerste echtgenote opent hij op de Nieuwendijk in Amsterdam een boetiek met de naam Privé. Deze eerste stap als ondernemer en textielbaron vormt de basis van een imperium dat hem tot één van de rijkste Nederlanders maakt.

Het meest bekende modelabel in dat imperium is CoolCat, dat zich richt op betaalbare, ‘hippe’ kleding voor jongeren. Wat begint met één winkel in Amsterdam, groeit uit tot een succesketen van 130 winkels in de Benelux en Frankrijk. In 2013 komt CoolCat in opspraak. Minister Lilianne Ploumen beticht Kahn ervan het convenant over arbeidsomstandigheden in Bangladesh niet te willen ondertekenen. Ze blijkt verkeerd geïnformeerd. Door de blunder van Ploumen moet CoolCat een verlies van miljoenen boeken.Het merk CoolCat is echter zo sterk verankerd, dat het de storm overleefd. Het is niet de enige troef van Kahn. In 2010 neemt hij MS Mode over en in 2012 koopt hij lingeriemerk Sapph. Ook bijt hij zich vast in onroerend goed. De Nederlandse tak van MS Mode gaat in 2016 ten onder.

Ondernemen is vanuit innerlijke inspiratie creatief denken en doen. Succes in ondernemen gaat altijd samen met bloed, zweet en tranen en falen. Succesvolle ondernemers praten niet graag over deze tegenslagen die de andere kant van de medaille zijn. Terwijl juist het nemen van gecalculeerde risico’s, experimenteren en leren de basis van succesvol innoveren zijn. Alleen door fouten te maken kom je verder. Hoe kunnen we werknemers tot ondernemers in de organisatie maken? Hoe kunnen we risicomijdende werknemers transformeren naar leergierige intrapreneurs? Roland Kahn, door de wol geverfd ondernemer vertelt openhartig over zijn visie, waarden en principes, zijn successen en leerervaringen.

Nu vast luisteren naar Roland Kahn? Beluister de podcast. Klik op de link:

https://art19.com/shows/nuzakelijk/episodes/3444736b-d8f3-438d-9a9e-c437fa1aefb4

Locatie:

Apollo Hotel Vinkeveen - Amsterdam  Groenlandsekade 1                        3645 BA VinkeveenProgramma:

Middagprogramma

15:30 Inloop   

16:00 Aanvang Management sociëteit, start ingelaste ALV.

Opening
Goedkeuring notulen ALV 16/09/2019
Bestuurssamenstelling aanstelling nieuwe Bestuursleden:
Hans van Veen
Jan-Kees den Haan

Rondvraag
Sluiting

16:10 Lezing Ronald Kahn (klik hier voor meer informatie)
Aansluitend netwerk borrel.

Avondprogramma (€ 42,50 ex btw)

18.30/18:45 Sitting dinner
20.30 Einde bijeenkomstTerug naar het overzicht

VIB De Ronde Venen