VIB Management Sociëteit
18.11.2013

Maandag 18 november staat de laatste Management Sociëteit van het jaar 2013 op het programma. De bijeenkomst, die tot stand komt in samenwerking met gemeente De Ronde Venen, staat in het teken van Duurzaam Ondernemen.

Er is een interessant programma samengesteld. Dagvoorzitter Margreet Kokshoorn opent samen met VIB-voorzitter Arwin Brouwer en wethouder Kees Schouten de management sociëteit, introduceert de diverse sprekers introduceren en deelt een aantal stellingen met de aanwezigen.

Martijn Messing is de eerste spreker. Hij zet zich graag in als inspirator, kwartiermaker en procesbegeleider bij het vormen van nieuwe coalities rondom energie, voedsel, zorg en andere nuttige zaken. Hij is ook mede-initiatiefnemer van een energie coöperatie in Noord-Brabant en kan daar veel over vertellen.

Daarna vertelt Monique van Langen (AVU) over de afvalregelingen in de Utrechtse gemeenten, over afvalscheiding en de duurzaamheidseffecten, CO2 consequenties en uitkomsten van sorteeranalyses.

Frits Franken van de Van Vliet Groep beantwoordt de vraag wat u als ondernemer op basis van de huidige technieken en mogelijkheden kunt doen op het gebied van afvalverwerking.

Arnout Hulshuis van de gemeente De Ronde Venen en wethouder Kees Schouten zullen u informeren over de mogelijkheid die de gemeente wil gaan bieden voor het laten maken van energiescans. Hiermee wordt voor uw bedrijf in beeld gebracht wat de kansen zijn voor energiebesparing en duurzame energieopwekking.

Tot slot praat Gerrie Bras (juryvoorzitter MVO prijs) de aanwezigen bij over deze verkiezing.

Na deze interessante sprekers valt er genoeg om bij te praten tijdens de borrel, waarna rond 18.15 wordt afgesloten met het diner.

Locatie:

Partycentrum de Meijert, Dr. J. v.d. Haarlaan 6 te Mijdrecht

Programma:

Het complete programma:
15.30 uur Inloop en ontvangst
16.00 uur Opening Management Sociëteit door dagvoorzitter Margreet Kokshoorn, d.m.v. een kort interview met Arwin Brouwer (voorzitter VIB) en wethouder Kees Schouten
16.10 uur Sprekers:
- Martijn Messing (Verenigde Energie Coöperaties Noord-Brabant u.a.)
- Monique van Langen (senior-beleidsadviseur AVU)
- Frits Franken (Commercieel Manager Van Vliet Groep)
- Gerrie Bras (Voorzitter MVO prijs)
17.30 uur Borrel
18.15 uur DinerTerug naar het overzicht

VIB De Ronde Venen