VIB Management Sociëteit
19.01.2015

Op maandag 19 januari a.s. organiseert de VIB De Ronde Venen haar eerste Management Sociëteit voor 2015. Graag nodigen wij u hiervoor uit.

Als spreker hebben wij dit keer uitgenodigd dr. Mathijs Bouman, econoom en journalist. Hij is bekend als beurscommentator bij RTL-Z en vaste columnist van Het Financieele Dagblad. Regelmatig is hij te zien bij De Wereld Draait Door en andere actualiteitenprogramma’s.

Mathijs Bouman vertelt graag over wat er goed gaat in de (Nederlandse) economie, innovatie, de arbeidsmarkt en succesvolle Nederlandse bedrijven.

Mathijs werkte na zijn promotie in 1998 als onderzoeker en docent aan de UvA, de VU en de Universiteit Leiden. Daarna ging hij de journalistiek in, o.a. als adjunct-hoofdredacteur van het zakenblad FEM Business. Mathijs heeft ook een aantal boeken geschreven. Zo verscheen in 2006 zijn boek ‘Hollandse Overmoed — Hoe de beste economie van de wereld ontspoorde’. Een jaar later was hij betrokken bij de vertaling van Alan Greenspans biografie ‘Een Turbulente Tijd’. In 2009 en 2011 werkte hij met Coen Teulings, directeur van het Centraal Planbureau, aan een boek over de kredietcrisis, getiteld ‘De Grote Recessie’ en een boek over de eurocrisis, ‘Europa in Crisis’.

In 2010 verscheen ook nog van zijn hand ‘De Elektrische Spijkerbroek en andere avonturen in de economie’, een boek vol aanstekelijke verhalen over de rafelranden van de economische wetenschap.

En tot slot won Mathijs in 2013 de ‘Gouden Stier’ voor beste financieel commentator. Volgens de website PeerReach is hij, in de categorie ‘Finance’, de meest invloedrijke twitteraar van Nederland. Op de Twitter Top-100 van de Volkskrant staat hij op #2

Met Mathijs Bouman hebben wij een zeer interessante spreker voor u vastgelegd, die u zeker zal boeien.

Locatie:

Bowling en Partycentrum Mijdrecht, Ontspanningsweg 1a, 3641 SV Mijdrecht

Programma:

Het programma ziet er als volgt uit.

15.30 uur Inloop
16.00 uur Aanvang Management Sociëteit, opening door voorzitter Arwin Brouwer
16.05 uur Inleiding dr. Mathijs Bouman
17.30 uur Borrel
18.15 uur Diner
20.30 uur Einde bijeenkomst

 Terug naar het overzicht

VIB De Ronde Venen