VIB Management Sociëteit
16.11.2015

Maandag 16 november a.s. staat een nieuwe Management Sociëteit van de VIB op het programma. Zoals gebruikelijk in het najaar wordt deze Management Sociëteit samen met de gemeente De Ronde Venen georganiseerd. Tijdens deze Management Sociëteit zullen we met u terugkijken op een aantal onderwerpen die vorig jaar zijn besproken en waarvan het zeker interessant is om met u de voortgang te bespreken. Ook worden een aantal nieuwe onderwerpen behandeld die betrekking hebben op het thema werk.

Deze middag zal onder leiding staan van onze dagvoorzitter Richard Engelfriet. Zoals u van ons gewend bent hebben wij wederom een veelzijdige dagvoorzitter en goede spreker weten vast te leggen. Richard Engelfriet (1977) is ruim 15 jaar dagvoorzitter, columnist en spreker. Daarnaast is hij auteur van vele managementboeken, waarvan ‘Zo simpel kan het zijn’, ‘Hoe vang ik een rat?’ en ‘Passie!’ de bekendste zijn. Engelfriet schrijft regelmatig columns. In het land treedt hij regelmatig op als dagvoorzitter bij bijeenkomsten waarbij gemeentes en het bedrijfsleven betrokken zijn en is hij in staat om partijen op een humoristische en “simpele” wijze bij elkaar te brengen. Zeker een bijeenkomst die u niet mag missen.

Locatie:

Gemeentehuis de Ronde Venen, ingang Raadhuisplein

Programma:

Het programma ziet er grote lijnen als volgt uit.
15.30 uur: Inloop

16.00 uur: Opening door Arwin Brouwer en Maarten Divendal en introductie van dagvoorzitter Richard Engelfriet

16.05 - 16.20 uur:  Bijpraten over de stand van zaken over de onderwerpen uit de Management Sociëteit van november 2014, zoals de telefonische bereikbaarheid van de Gemeente DRV, Stationslocatie, bewegwijzering/ A2, OV verbinding met Utrecht en de stroomvoorziening.

16.20- 17.00 uur: Nieuwe thema’s die betrekking hebben op “Werk”. Onder leiding van Richard Engelfriet zal het thema werken in de Ronde Venen worden behandeld. Daarvoor komen een aantal mensen aan het woord die u meer gaan vertellen over de participatiewet, maar ook over nieuwe initiatieven die vraag en aanbod van werk bij elkaar brengen, wordt u bijgepraat. Daarnaast is de gemeente ook geïnteresseerd naar uw mening over zaken die betrekking hebben op de werkgelegenheid in de DRV.

17.00-17.30 uur: Tot slot zal Richard zelf op een onderhoudende wijze spreken over de ontwikkelingen in “werk” en hoe gemeentes en bedrijven elkaar steeds beter vinden en welke andere initiatieven er op dit gebied zijn.

17.30 uur: Borrel in de hal van het Gemeentehuis

18.00 uur: Diner bij Rendez Vous

20.00 uur: Einde 

 Terug naar het overzicht

VIB De Ronde Venen