Zon op Bedrijfsdaken
22.08.2018

Bron: www.econnetic.nl

Zonne-energie aantrekkelijk voor ondernemers door collectief project ‘Zon op Bedrijfsdaken’.

Doe mee!

Gemeente De Ronde Venen wil in 2040 volledig energieneutraal zijn. Om dat te bereiken worden verschillende duurzame initiatieven opgezet.

Momenteel loopt een grote actie in de gemeente om zoveel mogelijk daken van agrariërs en bedrijven vol te leggen met zonnepanelen. Het project ‘Zon op Bedrijfsdaken’ is een initiatief van de gemeente in samenwerking met onafhankelijk energie-adviesbureau ECONNETIC. Vijf grote organisaties doen inmiddels mee en er is nog veel meer interesse binnen de gemeente. Om deel te kunnen nemen dient men te beschikken over een dak met een oppervlakte van tenminste 150 m² en grootverbruik stroomaansluiting (minimaal 3 x 100 ampère). Inschrijven kan nog tot 15 september.

Unieke aanpak
Het project ‘Zon op Bedrijfsdaken’ van ECONNETIC maakt zonne-energie aantrekkelijk voor dakeigenaren door verschillende daken te bundelen tot één grootschalig project om zo projectfinanciering aan te trekken. Bart Maandag van ECONNETIC: “Wij ontzorgen ondernemers volledig door alle stappen in het proces, inclusief de financiering, voor onze rekening te nemen. Deelnemers kunnen mee-investeren in het project tegen een mooi rendement, maar mee-investeren is geen must.”

Deelname aan het project levert een aantal voordelen op in vergelijking tot een situatie waarin de ondernemer zelf investeert:

  • Geen of lage investeringskosten
  • Een hoog rendement i.p.v. een lange terugverdientijd
  • Ontzorging (ECONNETIC regelt alles)
  • Projectfinanciering
  • Schaalvoordeel 


Wim van der Laan namens VIB De Ronde Venen: “Het mooie aan dit project is dat er veel ‘gedoe’ uit handen wordt genomen. Ondernemers krijgen goedkope groene stroom en na 15 jaar zijn de zonnepanelen van hen. Een erg goede deal vind ik.” Kortom, de ondernemer blijft vooral bezig met het reilen en zijlen binnen het bedrijf, Gemeente De Ronde Venen en ECONNETIC regelen de zonne-energie op uw bedrijfsdak.

Grote stap voor een energieneutrale gemeente
Wanneer alle zonnepanelen er liggen, levert dat een behoorlijke bijdrage op aan de klimaatdoelstellingen van de gemeente die in 2040 klimaatneutraal wilt zijn. Met dit project laten ondernemers in De Ronde Venen zien dat zij duurzame energie serieus nemen. Er zijn veel bedrijven in vooral Mijdrecht en Abcoude die geschikte daken voor zonnepanelen hebben.

Kiki Hagen, wethouder Duurzaamheid: “We zijn heel blij dat het bedrijfsleven ook mee doet met de verduurzaming van onze gemeente. En dit is nog maar het begin. Daarna gaan we aan de slag met energiebesparing en het zoeken naar manieren om te ondernemen zónder gas. De gemeente zoekt daarin een nauwe samenwerking met de ondernemers op.” De uitvoering van het ‘Zon op Bedrijfsdaken’ project tot de daadwerkelijke plaatsing van de zonnepanelen neemt zo’n anderhalf jaar in beslag.

Ook profiteren van zonnepanelen op uw bedrijfspand?

Meld u nu aan!

Ondernemers in de gemeente De Ronde Venen kunnen tot 15 september a.s. deelnemen aan het project. Iedereen met een dak van minimaal 150 m² en een grootverbruik stroomaansluiting (minimaal 3 x 100 ampère) kan meedoen.

Heeft u interesse? Meld u zich dan aan voor een (vrijblijvend) gesprek via http://derondevenen.zonopbedrijfsdaken.nl/. Er wordt contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak.Terug naar het overzicht

VIB De Ronde Venen