Makkelijk fiets huren bij halte Mijdrecht-centrum
15.12.2018

Bron: Keolis

Na gebruik van de bus makkelijk verder met de fiets.

Bij de halte Mijdrecht-centrum zijn vanaf deze week makkelijk fietsen te huren. De fietsen zijn bedoeld voor busreizigers die uitstappen bij deze halte en die op het bedrijventerrein of in Mijdrecht moeten zijn. Er zijn in totaal 20 fietsen beschikbaar die via een app makkelijk kunnen worden geleend.

De fietsen werden op 12 december officieel in gebruik genomen door wethouder Alberta Schuurs (Mobiliteit) en Léon Raadschelders van de Vereniging Industriële Belangengemeenschap (VIB). Met het aanbieden van de leenfietsen wil vervoerder Syntus reizigers de mogelijkheid bieden makkelijker op hun eindbestemming te komen.

Alberta Schuurs: “We hebben bij provincie en Syntus aangedrongen op dit fietsleensysteem. Het is vooral voor werknemers en bezoekers van het bedrijventerrein nog een aardig eindje lopen naar hun bestemming en de M2 is ook niet altijd direct beschikbaar. Daarom zijn de fietsen een goede aanvulling. Die zijn van tevoren te reserveren, maar ook te huren op het moment dat je aankomt. Je kunt daarmee makkelijk en snel naar je eindbestemming rijden. Dit levert een bijdrage aan het OV-gebruik en natuurlijk is fietsen ook nog gezond.’’

Léon Raadschelders is het met de wethouder eens. “De KeoBikes dragen bij aan een betere bereikbaarheid van ons bedrijventerrein. En ik ben positief verrast over het rijcomfort. Maar we blijven ons ook inzetten voor de terugkeer van de reguliere buslijnen over het bedrijventerrein.”

Rob Plooy projectmanager Keolis, kon de eerste fiets al uitlenen: “Tijdens het inrichten van de carrousel kwam meteen de eerste geïnteresseerde. Voordat alle fietsen waren geplaatst, was er al één in gebruik!”

De leenfietsen van KeoBike zijn op elk willekeurig moment te huren. Met behulp van de smartphone kan eenvoudig een fiets worden gereserveerd of direct worden opgehaald bij de carrousel aan de Rondweg. Met de app kan het slot van de fiets worden geopend. De fiets kan per uur maar ook per dag worden gehuurd. Lenen voor een uur kost 1,50 euro per uur of 3 euro per dag. De app van KeoBike is te downloaden in de App store en de Play Store. Het serviceteam van KeoBike zorgt dat de fietsen in goede conditie zijn en blijven.

Meer weten over KeoBike? Zie www.keobike.nl

Fotobijschrift 1: Wethouder Alberta Schuurs en bestuurslid Léon Raadschelders (VIB) met de KeoBike.
Fotobijschrift 2: Wethouder Alberta Schuurs, bestuurslid Léon Raadschelders (VIB) en Rob Plooy van KeoBike bij de fietsencarrousel.Terug naar het overzicht

VIB De Ronde Venen