Innoveren als speedboot of olietanker..?
16.04.2019

Bron: Bestuur VIB

Innoveren als speedboot of olietanker..?

Mijdrecht, 15 april 2019 – Innoveren is van levensbelang voor ondernemers en organisaties. Met deze stelling in gedachten heeft VIB De Ronde Venen topspreker Menno Lanting uitgenodigd de leden hierover bij te praten. Plaats van handeling: Bowlingcentrum Mijdrecht.

Klokslag 16:00 opende voorzitter Daniël Storm de bijeenkomst. Nieuwe leden werden verwelkomd:

ALCAR Benelux BV, Reijm Horeca, Instituut Périne en H&R Products.

Daniël deed ook een oproep om ogen en oren open te houden m.b.t. personen binnen de Ronde Venen die letterlijk of figuurlijk hun handen uit de mouwen steken voor ondernemend De Ronde Venen. Deze helden kunnen aangemeld worden op www.vibaward.nl.

Menno Lanting navigeerde met de aanwezige ondernemers, directeuren en managers over de woelige baren van de innovatie. Hij gebruikt hierbij de metaforen speedboot en olietanker. Volgens hem de 2 uiterste manieren waarop organisaties innoveren. In het digitale tijdperk worden bedrijven geconfronteerd met de constatering dat ‘gewoon goed’ niet meer goed genoeg is.

Beantwoorden aan nieuwe verwachtingen en latente behoeften is noodzakelijk. Barrière hierbij is vaak onze ‘dominante logica’, die ons vast houdt in ingesleten patronen en denkwijzen. Klein beginnen, medewerkers intrinsiek motiveren en een ‘open mind’ zijn sleutels tot succes.

Na deze innovatielezing volgde toch een ouderwetse netwerkborrel en een uitstekend verzorgd netwerkdiner.

17 juni a.s. staat weer de laatste bijeenkomst van dit verenigingsjaar op het programma: Het bedrijfsbezoek bij Van Walraven aan de Nijverheidsweg 26 in Mijdrecht. VIB-leden en introducées krijgen een unieke kijk in de keuken bij dit succesvolle familiebedrijf. Meer informatie omtrent evenementen van VIB De Ronde Venen vindt u op deze website.Terug naar het overzicht

VIB De Ronde Venen