Dossier - Glasvezel Bedrijventerrein Mijdrecht

Bedrijven en instellingen maken in sterk toenemende mate gebruik van online (tele-) communicatie en data-uitwisseling (Cloud toepassingen en e-commerce) via internet. Hierbij zien we naast een toename van het gebruik ook een sterke groei in het integreren van hoge resolutie afbeeldingen en video ontstaan. Deze ontwikkeling zal de komende jaren in versneld tempo toenemen.

Deze trend betekent een ongekende belasting van het traditionele kopernetwerk (adsl), met lagere snelheden en storingen als mogelijk gevolg. Een duurzame oplossing die de groeiende vraag naar snelle en betrouwbare online (tele-) communicatie en data-uitwisseling bevredigd, wordt gevonden in Glasvezel.

Glasvezel biedt niet alleen huishoudens, maar vooral bedrijven nu en in de toekomst de toegang tot het allersnelste internet (ook via wifi), hoge up- en download snelheden en feilloos telefoonverkeer. Hiermee wordt de deur naar toekomstgerichte inzet van telecommunicatie, internet, websites/webshops en Cloud toepassingen voor uw organisatie wagenwijd opengezet.

VIB De Ronde Venen heeft oog voor deze ontwikkelingen. Bedrijven in De Ronde Venen kunnen veel zakelijk voordeel hebben bij de toegang tot glasvezel, mits dit op een kostenefficiënte wijze beschikbaar komt voor bedrijven die daar ook behoefte aan hebben. Deze kostenefficiëntie kan worden gerealiseerd als de vraag naar glasvezel gebundeld wordt.

Een vraagbundelingstraject heeft alleen zin als meer dan 50% van de aanwezige bedrijven daadwerkelijk een aansluiting realiseert. Een inventarisatie van behoefte en intentie tot deelname onder bedrijven is daarom een logische eerste stap en wordt momenteel door VIB in samenwerking met ICT bedrijven uit DRV voorbereid.

Aansluiting wordt gezocht bij het initiatief voor het buitengebied wat de gemeente momenteel uitrolt. Bij voldoende deelnemers zijn bedragen in de orde grootte van € 80,00 mogelijk.Terug naar het overzicht

VIB De Ronde Venen