Management Sociëteit met Erik Scherder

Over dit evenement

Categorie
Managementsociëteit
Datum en tijd
13 mrt. 2023 16:00 - 20:30
Locatie
Bowling Mijdrecht

Management Sociëteit met Erik Scherder

Hij is de man die Nederland fascineerde met zijn optredens in De Wereld Draait Door en DWDD University en die wordt gezien als dé deskundige op het gebied van hersenwetenschap. We hebben het natuurlijk over Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Veel bedrijven boeken hem als spreker vanwege zijn vermogen om toehoorders eindeloos te boeien met een inspirerende lezing.

Erik Scherder is een belezen man en hij volgt in de loop der tijd uiteenlopende studies. Zo werkt hij onder meer als hoogleraar in de Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Groningen, maar nog bekender is hij als hoofd van de afdeling klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

In zijn functies aan de universiteit blijkt al snel zijn unieke gave om publiek te fascineren met een lezing. Enthousiast en op geheel eigen wijze maakt hij ingewikkelde materie inzichtelijk voor zijn studenten en doet dat op zo’n aansprekende wijze, dat hij de VU Onderwijsprijs ermee wint. De colleges van de hoogleraar worden dan ook nauwelijks overgeslagen.

Het grote publiek komt pas in 2013 in aanraking met zijn talenten als geboren spreker, wanneer hij meewerkt aan de Universiteit van Nederland en optreedt in De Wereld Draait Door en 3 afleveringen van DWDD University. Zijn lezingen ontvangen zeer lovende kritieken, omdat hij er in slaagt een enthousiasmerende presentatiestijl te koppelen aan een ijzersterke inhoud.

Bedrijven en organisaties hebben genoeg gezien. Zij willen Erik Scherder massaal inhuren voor het geven van lezingen tijdens congressen, seminars en andere evenementen. Het boeken van de hoogleraar blijkt een succes, want hij blijkt in staat zelfs de meest gevarieerde doelgroepen te boeien met zijn lezingen. Als spreker houdt hij de aanwezigen continu op het puntje van hun stoel en wisselt hij complexe materie veelvuldig af met een luchtige noot.

Erik Scherder deelt zijn kennis niet alleen via presentaties en lezingen, maar heeft inmiddels ook diverse boeken uitgebracht. Net als in zijn optredens als spreker, weet hij ingewikkelde onderwerpen hierin toegankelijk te omschrijven voor een breed publiek. Bekende titels zijn onder meer Laat je hersenen niet zitten en Aging and dementia.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien