VIB PODCAST EN TV

PODCAST ONDERNEMEN IN HET BUITENLAND MET PELLE VAN WALRAVEN


Over twee weken, maandag 26 september, organiseren wij voor onze leden een bedrijfsbezoek aan Walraven. Om nu alvast kennis te maken sprak voorzitter Daniël Storm deze week met CEO Pelle van Walraven over zakendoen in het buitenland. Beluister de podcast hier


Voorzitter Daniël Storm praat met twee leden van de VIB van het eerste uur.

Koos van der Helm van autobedrijf Van der Helm die door zijn vader naar de bijeenkomsten werd gestuurd en later een belangrijke rol vervulde bij de totstandkoming van de collectieve beveiliging. En Jan Koster is een lange tijd voorzitter geweest en nu nog steeds een rol speelt op de achtergrond bij de vereniging.

Door het uitblijven van events, willen we je op een andere manier informeren. En dus bedachten we VIB TV. Korte filmpjes van interviews met mensen die iets moois of interessants te melden hebben. Onze eerste gesprek voor VIB TV is met Timo Rijsterborgh over het delen van personeel voor bedrijven met over- en juist ondercapaciteit. Werkcentrum Groot Amsterdam kan ondernemers helpen die (tijdelijk) mankracht over hebben. En ondernemers die extra kracht nodig hebben. Het betreft een samenwerking van een groot aantal gemeenten en organisaties.

Bekijk onderstaande video en ga voor meer informatie naar www.grootamsterdamwerktdoor.nl. Daar kun je ook je verzoek indienen als je personeel (tijdelijk) wil uitlenen. Of wanneer je juist personele ondersteuning nodig hebt kun je daar terecht.

Door de grote overwinning van D66 bij de verkiezingen, neemt wethouder Kiki Hagen binnenkort plaats in Tweede Kamer. Deze week hadden voorzitter Daniël Storm en Hans van Veen voor VIB TV een gesprek met de wethouder over de problemen die studenten op het ogenblik ondervinden bij het zoeken van een stageplaats. Laten we kijken of we als bedrijfsleven toch een mogelijkheid zien de toekomstige beroepsbeoefenaars een plek kunnen geven om de nodige ervaring op te doen.