MobiliteitDe VIB start samen met  Goedopweg het project Duurzame Mobiliteit De Ronde Venen. Doel is het realiseren van maatregelen om de bereikbaarheid van De Ronde Venen met duurzaam vervoer te verbeteren.

Voorbeelden zijn: aanpassingen dienstregelingen busvervoer, vervoersdiensten aan te bieden in de ‘last mile’ (het laatste stukje vanaf de bushalte), fietsroutes verbeteren en kennisuitwisseling over reiskostenvergoedingen en voorzieningen bij bedrijven. 


Hiervoor verzamelen en analyseren we in de eerste fase van zoveel mogelijk bedrijven en medewerkers informatie over de reisbewegingen van en naar De Ronde Venen als geheel én per bedrijventerrein. Daarna onderzoeken we per bedrijventerrein de haalbaarheid van verbetermogelijkheden zoals aanvullend vervoer vanaf de bushaltes


Wat bieden we jou?


Alle werkgevers in De Ronde Venen (vanaf 5 werknemers) krijgen gratis toegang tot de mobiliteitsscan MobilityAnalyst. Deze interactieve tool geeft inzicht in de mobiliteit van je organisatie en waar kansen liggen om het duurzamer, goedkoper, vitaler te maken. Goedopweg helpt een werkgever op weg met de tool en geeft advies over passende maatregelen en activiteiten. Een zeer actueel onderwerp hierbij is het thuiswerken en thuiswerkbeleid van een organisatie.

Voor De Ronde Venen willen we daarnaast de uitkomsten van de scans bundelen. Daarmee krijgen we inzicht in de vervoerbewegingen per bedrijventerrein en van geheel De Ronde Venen (vanzelfsprekend AVG-proof). Op deze manier kunnen we kijken welke gezamenlijke maatregelen leiden tot een betere bereikbaarheid. Bij wegwerkzaamheden en de potentiële vertragingen die dit oplevert, kunnen we adviseren hoe je er voor kunt zorgen dat je hier zo min mogelijk last van ondervindt. Dat kan natuurlijk alleen als zoveel mogelijk organisaties in een gebied ook een mobiliteitsscan hebben ingevuld.

De scans zijn ook nuttig om te bepalen hoeveel mensen met trein of bus kunnen reizen en of voor het laatste stuk van de reis nog aanvullend vervoer geregeld moet worden. Door dit met lokale spelers goed te regelen heeft Goedopweg in verschillende andere gebieden de bereikbaarheid verbeterd.

Doe je mee?

Om verbetermogelijkheden inzichtelijk te krijgen is het van belang dat zoveel mogelijk bedrijven meedoen, klein en groot. Ook als je medewerkers voornamelijk met de auto komen. Wat we nodig hebben in deze fase is inzicht.

Als je meedoet krijg je er ook iets voor terug! In ieder geval inzicht in verbeterkansen, maar we bieden ook iedere werkgever in De Ronde Venen, van zeer klein tot zeer groot, een gratis interactieve mobiliteitsscan aan ter waarde van € 2.000. Vul het formulier in en we nemen contact met je op.