VIB Management sociëteit maandag 15 januari 2024 met Ruud Veltenaar

Over dit evenement

Categorie
Managementsociëteit
Datum en tijd
15 jan. 2024 16:00 - 20:30
Locatie
Mijdrecht Bowling

VIB Management sociëteit maandag 15 januari 2024 met Ruud Veltenaar

 

Wereld in transformatie

Als we naar buiten kijken zien we dat het knap onrustig is in onze wereld.

Klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit, inflatie, groeiende ongelijkheid, sociale onrust, zelfs een oorlog op ons continent. Het lijkt wel of we van crisis naar crisis struikelen. Wat staat ons nog meer te wachten?

Volgens Ruud Veltenaar leven we niet zozeer in crisistijden, maar veel meer in een transformatie naar een nieuw tijdperk. Deze onvermijdelijke en onomkeerbare transitie brengt ons naar een nieuwe fase in onze beschaving. Met een meer duurzame wereld, waar we leven binnen de planetaire grenzen en met een meer veerkrachtige, betrokken samenleving. En vooral ook met netto positieve bedrijven, die transparant en meetbaar waarde creeren.

Geweldig toch!?

Expeditie naar Protopia

In alle inspirimenten van Ruud staat de vraag centraal: hoe creeren we samen de wereld waarnaar bijna iedereen verlangd? Ruud noemt deze wereld Protopia of Utopia voor Realisten. Een wereld waar de balans weer is teruggebracht tussen de planeet, de markt en de samenleving.

Hoe kunnen we in verlangenverstrengeling betere resultaten behalen. In alle aspecten. Voor iedereen. Altijd en overal.

Inspirator van transformatie

Als inspirator van transformatie spreekt, schrijft en doceert Ruud over de noodzakelijke en onomkeerbare transities, die onze systemen en instituten zullen doen kantelen, zodat ze weer gaan doen waarvoor ze zijn bedoeld.

Tegelijk reflecteert Ruud ook op onze eigen rol en verantwoordelijkheid als mens, want de verandering van onze manier van denken, doen en laten, is uiteindelijk de meest uitdagende van alle transities.

Verbeter jezelf, begin met de wereld

Wat komt er nog meer op ons af en hoe kunnen we het beste anticiperen op de aandienende, of nog beter gezegd, de ontketende toekomst?

Waar liggen de kansen die we nu niet zien en hoe kunnen we deze optimaal benutten?

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien