Nieuws

Ontmoet werknemers van de toekomst bij VMBO

Ontmoet werknemers van de toekomst bij VMBO

Bent u nieuwsgierig naar uw medewerkers van de toekomst? En kunt u niet wachten om ze enthousiast te maken voor uw vakgebied? Dan hebben wij goed nieuws! Bedrijven uit Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen en Uithoorn kunnen op 29 februari 2024 meedoen met de 6e editie Veen en Amstelland On Stage: een sociaal-maatschappelijk project waarbij 1.000 vmbo-leerlingen uit de regio kennismaken met het bedrijfsleven. Voor u de kans om de leerlingen te helpen bij hun beroepskeuze en om hen enthousiast te maken voor uw beroep, branche of bedrijf. Wellicht ontmoet u een leuke toekomstige stagiair of medewerkers voor op de zaterdag?  

Hoe werkt het? 
Gedurende het schooljaar onderzoeken de leerlingen welke beroepen er zijn, waar hun hart ligt en hoe zij zichzelf presenteren. Vervolgens gaan ze tijdens het Beroepenfeest in gesprek met de beroepsbeoefenaren over beroep en werkdag en maken een afspraak voor een werkbezoek op de Doe Dag. 

Beroepenfeest – 29 februari 2024
Het Beroepenfeest is op 29 februari 2024 in de feestelijk aangeklede sporthal De Phoenix in Mijdrecht. De leerlingen worden daar ontvangen op de rode loper want #vmbodoetertoe. Er is ruimte en tijd voor persoonlijke ontmoetingen die vaak leiden tot langjarige contacten, stages en zelfs banen. Het beroep staat centraal in de gesprekken: wat houdt het vak in en hoe ziet een werkdag er nu echt uit? Als het klikt worden visitekaartjes uitgewisseld en een afspraak gemaakt voor de Doe Dag op 19 maart 2024. Benieuwd hoe het Beroepenfeest eruitziet? Kijk deze video.

 https://www.youtube.com/watch?v=ScvTcFH0-qk

Doe Dag werkbezoeken – 19 maart 2024 
Op de Doe Dag gaan de jongeren op bezoek bij de beroepsbeoefenaren met wie ze afspraken (matches) hebben gemaakt. Het is belangrijk dat zij een goed beeld van uw beroep krijgen. Laat hen een ochtend of een middag meelopen, een probleem oplossen, een opdracht doen of iets maken. Dit levert het u op:
Deelname brengt u als werkgever vroegtijdig bij jongeren in beeld.
Maar liefst 32% van de deelnemers aan On Stage houdt hier blijvend contact met leerlingen aan over (stages/banen)
Promotie voor uw bedrijf en uw branche. 
En: Blije leerlingen! Hoe leuk is het om in contact te kunnen komen met beroepsbeoefenaren van je dromen?Deelname is kosteloos!
Doet u ook mee?
Alle beroepen zijn welkom. 
Aanmelden via www.veenenamstellandonstage.nl/aanmelden 
De leerlingen kijken uit naar uw aanmelding!

Vragen? 
Meer informatie vindt u op www.veenenamstellandonstage.nl.

Heeft u vragen? Bel of mail met projectleider Karin Wateler. U bereikt haar op 06 – 20 09 55 52 of via mail@veenenamstellandonstage.nl

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen