Nieuws

Strijd tegen verhoging OZB

"Vrijdag jl. hebben wethouders Rein Kroon (CDA) en Alberta Schuurs (VVD) aan het bestuur van VIB en andere ondernemersverenigingen, kenbaar gemaakt dat men voornemens is om de onroerendzaakbelasting (OZB) voor ondernemers in De Ronde Venen, in het belastingjaar 2021, met maar liefst 88% te verhogen. Dat komt dus bijna neer op een verdubbeling van deze belasting voor ondernemers in één jaar tijd! Dit geldt zowel voor de heffing bij de eigenaar van het onroerend goed, als voor de gebruiker (huurder) daarvan. Bovendien wordt ook de WOZ-waarde regelmatig verhoogd, zodat deze, in een stijgende markt, toch al hoger uitvalt.

"Deze manier van handelen is ongepast als bedrijven het al zo moeilijk hebben door de Corona-recessie. Bovendien is de verhoging ineens absurd hoog. Dat zou zelfs in economisch gezonde tijden ongekend zijn.", zegt VIB Voorzitter Daniël Storm

"Erg verrassend plan ook van een ondernemerspartij als VVD. Dat kunnen we niet accepteren.", aldus Jan-Kees den Haan, projectmanager VIB bestuur.
Het bestuur is geschokt door dit voornemen. De verschillende verenigingen (ondernemend Vinkeveen, Ondernemersvereniging Wilnis, OVAB, Zakenvrouwen en winkeliersvereniging Mijdrecht Dorp), delen deze mening. accepteren. Vanavond spreekt Jan Kees den Haan in de raadsvergadering.

https://www.facebook.com/175278885829497/posts/3646244672066217/?extid=Gqq55d6bOK3qR95u

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen