Nieuws van de leden

Crisis? Zwembad business groeit.

  • Vereniging
  • 2 minuten (306 woorden)

We spreken met Peter Spijker van Waterair zwembaden Nederland gevestigd in Mijdrecht.

Peter startte in 2019 met een exclusief importeurs contract met Waterair Frankrijk. In het eerste jaar richt Waterair zich vooral op de verkoop en de bouw van zwembaden voor voornamelijk de particuliere markt. Het 2e jaar heeft hij de bedrijfsvoering verandert in een verkoop organisatie met diverse externe installatie partners.

"En toen…. Corona. In eerste instantie grote schrik, hoe nu verder" vertelt Peter verder "Een crisis, daarvoor hadden we helaas nog geen buffer opgebouwd maar 2 weken later dacht ik: we gaan er gewoon voor, dan zien we het wel". 

En gelukkig, het aantal aanvragen bleef maar groeien en groeien. Waar er in een normaal seizoen eind september een dip volgt, namen de aanvragen alleen maar toe. "Mensen zijn meer thuis en met de onzekerheid voor wat betreft op vakantie kunnen, bleven de aanvragen de hele winter door lopen" aldus een enthousiaste Peter. Maar ze moesten er hard voor werken en lange dagen maken.

Begin dit jaar heeft Peter de organisatie verder uitgebreid met nog meer installatie partners. Deze verkopen en installeren de zwembaden, zodat zij zich kunnen focussen op het importeren en het ondersteunen van de partners van Waterair. In April 2021 heeft Waterair de doelstelling voor dit jaar al gehaald. De huidige stand van zaken is een groei van ruim 200% en het jaar is nog niet voorbij. Waterair heeft extra personeel ingezet om het aantal aanvragen te kunnen beantwoorden en de partners nog beter te kunnen ondersteunen. Deze kwakkelzomer helpt het bedrijf nu even niet met al die regen, maar ze hopen op een ‘Indian Summer’, zodat ze nog een najaar sprint kunnen trekken.

Tot slot zegt Peter: "Wij hopen anderen toch een beetje te motiveren om niet op te geven, kansen te creëren en vooral te ondernemen." Op naar 2022.

 

 

 


Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon 2021
16sep

Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon 2021

Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon 2021 Op zondag 21 november vindt de 4e editie van Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen...

Roké bouwt aan de toekomst
07jun

Roké bouwt aan de toekomst

ijdrecht - Supermarktketen Aldi gaat op het Bedrijventerrein Mijdrecht een nieuwe supermarkt bouwen. Dit blijkt uit een informatienota...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen